Digor Ziraat Odası

ZOBİS
Digor Ziraat Odası > Haberler > ODA BAŞKANIMIZ İSMET HAGİ : ÇİFTÇİYE DESTEK VERİLMELİDİR..!

ODA BAŞKANIMIZ İSMET HAGİ : ÇİFTÇİYE DESTEK VERİLMELİDİR..!

ÇİFTÇİLER DESTEKLENMELİ! Kars Ziraat Odası Koordinasyon Başkanı Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi, çiftçilerin ülke ekonomisine katkı sağladığını belirterek bu katkıların pandemi sürecinde devam ettiğini söyledi.Yem fiyatlarının pahalılığından dert yanan Hagi,“Yem fiyatları başını almış gidiyor. Yani öyle bir yükselme var ki son 15 gün içinde torba başına 20 TL arttı.Ne yapacağımızı şaşırdık dedi. BİZ ÜRETMEZSEK BU İNSANLAR KARNINI NASIL DOYURACAK Başkan Hagi, pandemi sürecinde tarımın değerinin daha da iyi bilindiğine dikkat çekerek; sokağa çıkma yasağı geldiğinde herkes ‘karnımı nasıl doyurabilirim’ dedi. Hiç kimse ben lüks arabaya gideyim, lüks bir daire alayım demedi. Herkes marketlere koştu karnını doyurabilmek için. Biz üretmezsek bu insanlar karnını nasıl doyuracak.” “Tohum ,gübre gibi girdiler çok pahalı . Bu çiftçi burada nasıl kâr edecek? Üretime biraz destek olunması gerekiyor. Kesinlikle çiftçiye ek bir paket çıkması gerekiyor. Yoksa bu çiftçi ayakta duramaz.”