Digor Ziraat Odası > Tarihçe

Tarihçe

Kars İli Digor İlçemizde Ziraat Odasının olmayışı ve çiftçilerin işlemlerini Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinde yapması nedeni ile şu an Yönetim Kurulu Başkanı olan İsmet HAGİ tarafından Genel merkeze Digor’da Ziraat Odasının kurulması ile ilgili olarak yapmış olduğu müracaat üzerine çalışmalar başlatılmış ve ilk olarak 2010 yılında Digor ‘da Ziraat Odası seçimleri yapılmıştır.Yapılan seçimlerde Yönetim Kurulu Başkanlığına İsmet HAGİ seçilmiştir.Yine 2015 yılında  TZOB‘nin Şubat ayında yapılmasını ön gördüğü  Ziraat Odaları Genel Kurul toplantısı Kars’ın Digor İlçesinde seçim yapılmış ve yapılan Genel Kurul Kongresi’nde 39 delegeden 34 tam oy alan Ziraat Oda Başkanı İsmet HAGİ tekrar göreve seçilmiştir.